Volledig scherm
Dit politiebureau aan de Leeuweriksweg in Uden komt in de loop van 2018 leeg te staan. © Van Assendelft

Nieuw politiebureau en brandweerkazerne Uden eind 2018 klaar

UDEN - Uden denkt eind 2018 het nieuwe politiebureau en de brandweerkazerne aan de Hockeyweg in gebruik te kunnen nemen. Het worden twee aparte gebouwen op de plek waar nu nog tennishal De Schaapskooi staat. Het is de bedoeling dat brandweer en politie wel samen parkeerplek, vergaderruimtes en aanverwante voorzieningen gaan delen.

Burgemeester en wethouders hebben dinsdag de grond voor het nieuwe bureau aan de politie verkocht. Feitelijk is dat een soort grondruil want Uden bezit de grond onder De Schaapskooi. Op die plek moet midden volgend jaar de bouw starten van het nieuwe regiokantoor van het politiedistrict Maas en Leijgraaf. Uden wordt hoofdkantoor voor de acht gemeenten die daar onder vallen: Uden zelf, Boekel, Landerd en de vijf gemeenten uit het Land van Cuijk. Veghel hoort daar nu ook nog onder maar verhuist naar het district waar Meierijstad onder komt te vallen.

Nieuwe kazerne
Naast het politiebureau bouwt Uden een nieuwe kazerne voor de eigen brandweer. De gemeente heeft daar al drie miljoen euro voor gereserveerd. Burgemeester Henk Hellegers sluit niet uit dat een deel van de regionale brandweeractiviteiten vanuit Den Bosch op termijn naar Uden zal komen. ,,Dan moet er misschien een verdieping op de kazerne komen", zegt hij.

​Vrije grond
Met het leegkomen en de sloop van de huidige gebouwen aan de Leeuweriksweg, komt er pal aan de rand van het centrum een enorm stuk grond vrij. Uden gaat op korte termijn onderzoeken wat er het beste met die grond kan gebeuren. Woningbouw ligt voor de hand maar Hellegers sluit niet uit dat dat gecombineerd kan worden met andere voorzieningen.

Oss, Uden e.o.