Volledig scherm
Het nieuwe college van Uden. Vlnr Maarten Prinssen, Ingrid Verkuijlen. Franko van Lankvelt en Gijs van Heeswijk. © Hans van Alebeek

Nieuwe coalitie Uden rond: 'Nu doorpakken en Uden laten bruisen'

UDEN - Als eerste gemeente in deze regio is Uden er uit met de nieuwe coalitie. Komende vier jaar staan Jong Uden, CDA, VVD-Leefbaar Uden en Gewoon Uden samen aan het roer. Zaterdag werden de vier wethouders en het programma gepresenteerd. 

De vier wethouders die samen met burgemeester Henk Hellegers het nieuwe  college vormen zijn: Gijs van Heeswijk (37) namens Jong Uden, Franko van Lankvelt (41) van het CDA, Maarten Prinssen (52) van VVD-Leefbaar Uden en Ingrid Verkuijlen (40) voor Gewoon Uden. 

Van die vier heeft alleen Gijs van Heeswijk ruim een jaar als wethouder gewerkt; Franko van Lankvelt zat al acht jaar in de gemeenteraad. De andere twee zijn qua bestuurlijke ervaring blanco. ,,Redelijk onervaren? Dat klopt", gaf Van Lankvelt desgevraagd toe. ,Dat weten we maar daarom moeten we ook als een echt team gaan functioneren. En daar hebben we alle vertrouwen in."

Bruisend Uden 

Het nieuwe college heeft de 'hoge ambitie' om op een paar essentiële zaken 'nu echt door te pakken'.  Indachtig het motto van het coalitieakkoord: Bruisend Uden: daar wil je zijn, daar wil je blijven!' 

Zo willende partijen onder andere inzetten op de aanleg van de oostelijke randweg om de drukte op de N264/Lippstadtsingel te verminderen, serieus werk maken van de aanleg van glasvezel in het buitengebied, lightrail tussen Uden en Oss realiseren, een nieuwe sportvisie ontwikkelen met meer oog voor de binnensport en werken aan een beter ondernemingsklimaat. 

Sesterpark 

Citymanagement staat wederom in dit akkoord. Nieuw is dat deze vier partijen de centrummanager weer financieel gaan steunen. Het vorige college was die steun juist aan het afbouwen. Het nieuwe college houdt wat betreft de samenwerking met de centrumondernemers wel vast aan het uitgangspunt dat die zich anders en meer democratisch moeten gaan organiseren. ,,Ik zie dat rooskleurig tegemoet", aldus Gijs van Heeswijk - tevens locoburgemeester - die dit 'hoofdpijndossier' wederom in zijn portefeuille heeft. 

Het nieuwe college houdt ook vast aan de omstreden bouwplannen in het Sesterpark op Uden-Zuid. Daar komen zo'n vijftig huizen die het college in goed overleg met de buurt wil gaan realiseren. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement