Volledig scherm

Nieuwe trainer Volkel vindt zijn leeftijd geen bezwaar

VOLKEL - Het begint een trend te worden, jonge trainers in het amateurvoetbal. Een groepje twintigers neemt bij verschillende clubs het roer over. Eén van de allerjongsten is Tom van Dalen, de nieuwe trainer van derdeklasser Volkel. Hij is 25, maar vindt dat totaal geen bezwaar.

Van Dalen, die woont in Boekel, volgde het CIOS, heeft het trainersdiploma dat vroeger ‘oefenmeester 2’ heette en trainde als tiener al de C1 van UDI’19. De laatste 3 jaar was hij trainer van het tweede team van Volkel, de vereniging waar hij ongeveer zijn halve leven lid is. Dat hij de stap omhoog naar het eerste team graag wilde maken, was geen geheim. Toen William van der Steen, de vorige trainer, bekend maakte te vertrekken kwam de vereniging onmiddellijk bij Van Dalen uit. Het bestuur had daarbij geen enkele twijfel. En de jonge trainer zelf ook niet. “Dit is wat ik het allerliefst wil: het eerste team trainen bij mijn eigen club.”

Zijn jonge leeftijd ziet hij niet als een bezwaar. Dat een handvol spelers straks ouder is dan hij ook niet. “Als je goed onderbouwt wat je doet en beslist, dan is dat echt geen probleem. Als ik geen overwicht zou hebben op leeftijdgenoten en mannen die ouder zijn, dan was ik de afgelopen jaren al door de mand gevallen. Dan hadden ze me hier niet voor gevraagd.”

Oss, Uden e.o.