Volledig scherm
© Thinkstock

Nila uit Uden nog steeds onwennig in het zand

UDEN - Ze is nu twee keer op rij Nederlands kampioen beachvolleybal in haar leeftijdscategorie geworden, maar de 14-jarige Nila van den Heuvel uit Uden voelt zich nog steeds wat onwennig in het zand.

Samen met Yara van de Ven uit Gemert won Nila van den Heuvel het NK beachvolleybal in de leeftijdscategorie tot 15 jaar. Dat ging niet vanzelf. De halve finale en de finale werden pas in de derde set beslist. Een jaar ervoor en met dezelfde partner won Van den Heuvel ook de titel bij de meisjes tot 14 jaar. "Vorig jaar was het echt een verrassing. Ook na afloop hadden we niet echt door dat we best wel iets bijzonders hadden gedaan. Dit keer was het heel spannend. Onze tegenstanders in de finale kennen we heel goed. We wisten dat het lastig zou worden, maar gelukkig lukte het."

Talent in de familie
Over talent voor volleybal heeft de familie Van den Heuvel weinig te klagen. Van de negen kleinkinderen van haar opa en oma doen er zeven op serieus niveau aan volleybal. Oudere zus Lette en oudere broer Pim spelen in het eerste vrouwen- en mannenteam van Saturnus. Haar nichtjes Bregje en Veerle, zussen van elkaar, spelen komend jaar tegen elkaar in de eredivisie. Neef Thom speelt in de Belgische competitie en ook neef Bas speelde tot voor kort op het hoogste niveau.

Bescheiden sporter
Van den Heuvel speelt ook nog in de zaal, bij Saturnus in Uden. Ondanks haar Nederlandse titel in het zand, spreekt ze geen duidelijke voorkeur uit voor die tak van volleybal. Van den Heuvel is nuchter en bescheiden. Ook over haar toekomstplannen in de sport. "Ik vind het leuk en natuurlijk zou het gaaf zijn om later de Olympische Spelen te halen. Maar het is niet zo dat ik daar echt van droom. Ik zie wel hoever ik kom."

Lees het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Brabantse deelnemers op bd.nl/rio2016.

Oss, Uden e.o.