Volledig scherm
Het koppel slingerapen. © Zie-ZOO

Nu ook aapjes kijken in dierenpark Zie-ZOO in Volkel

VOLKEL - Het Volkelse dierenpark Zie-ZOO haalt twee slingeraapjes in huis. Het zijn in een dierentuin geboren bruinkopslingerapen. Die worden steeds meer bedreigd door ontbossing, mijnbouw en illegale jacht.

Het koppel slingerapen moest door plaatsgebrek elders en uit oogpunt van dierenwelzijn een nieuw onderkomen hebben. Met medewerking van de Nederlandse dierentuincommissie is het stel versneld geplaatst bij Zie-ZOO. Ze leven in de nieuwe Zuid-Amerikaanse zone van een hectare groot. Daar woonden al tapirs,  een reuzenmiereneter, manenwolven, capibara’s en  neusberen.

Achter hun komst zit een gedachte.  De apen zijn ambassadeurs voor hun soortgenoten in het wild. ,,We hopen dat deze ambassadeurs de bezoekers tot nadenken zetten om de natuur te respecteren en eventueel te ondersteunen'', meldt parkmanager Eeg Manders in een persbericht. 

,,Ook Zie-ZOO wil zo zijn steentje bij dragen. We zijn een samenwerking aangegaan met Proyecto Washu. Zo verkopen we chocolade, waarvoor de cacaoboeren in het leefgebied van de slingerapen een eerlijke prijs krijgen. Een deel gaat naar de bescherming van de slingerapen en hun leefgebied.''

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.