Volledig scherm
Pieter van Vugt (l), voorzitter van de Stichting Woonboulevard Uden, en wethouder Thijs Vonk.

Ondernemers woonboulevard Uden trekken samen op

UDEN - Nu de Industrielaan in Uden door de gemeente overzichtelijker en aantrekkelijker is gemaakt, hebben de ondernemers besloten zich te verenigen in een stichting en samen op te trekken.

In de net opgerichte Stichting Woonboulevard Uden is 85 pocent van de ondernemers aan de Industrielaan vertegenwoordigd. Er is een logo ontwikkeld, een website gelanceerd, er wordt samen promotie gemaakt en de koopzondagen (twee per maand) zijn op elkaar afgestemd. "Wij ambiëren een regionale trekkersrol", aldus voorzitter Pieter van Vugt.

Om de Industrielaan nog duidelijker te profileren als woonboulevard gaat de gemeente begin april op de drie rotondes metershoge objecten plaatsen bestaande uit: een stoel, een lamp en een plant. Een afbeelding ervan komt ook weer terug in het logo van de nieuwe stichting.

Wethouder Thijs Vonk hoopt dat met de aanpak van de Industrielaan 'een impuls gegeven kan worden aan de woonboulevard en meer bezoekers zal trekken'. Hij ziet het 'upgraden' van de laan als een coproductie van de gemeente en de ondernemers van de woonwinkels en bouwmarkten.