Volledig scherm
Bart Schoemaker, bestuursvoorzitter van Kiem © Van Assendelft Fotografie

Onderwijsbestuurder Schoemaker van Kiem Uden: 'Ik heb begrip voor de leerkrachten die staakten'

UDEN - Hij is ruim twee jaar voorzitter van het college van bestuur van Kiem, Bart Schoemaker. Welke kant wil hij met de Udense onderwijskoepel op?

Bart Schoemaker (62) voelt zich als een vis in het water bij onderwijskoepel Kiem in de gemeente Uden. Dat mag ook wel, want Schoemaker is intussen alweer twee jaar aan de koepel verbonden. 

Schoemaker koestert de christelijke signatuur van Kiem maar hoe verhoudt zich dat tot het recente schrappen van katholieke namen van basisscholen? De Jan Bluyssen school is de Petteflet geworden, de Sint-Jozefschool heet nu Aventurijn. ,,Dat wil niet zeggen dat we geen katholieke identiteit meer hebben. Die christelijke signatuur komt terug in de normen en waarden op onze scholen. Bijvoorbeeld in de manier waarop we met elkaar omgaan. Saamhorigheid is heel belangrijk."

De voorzitter vindt dat een kind optimaal gestimuleerd moet worden in zijn of haar ontwikkeling. Dat vraagt onder meer om sterke leerkrachten. En daar mag wat tegenover staan, zegt Schoemaker. Hij doelt op het verhogen van de salarissen. ,,Ik steunde de staking van de leerkrachten op 5 oktober, iedereen deed daar bij ons aan mee. Toch vind ik dat de kracht van een leraar nadrukkelijk ook uit hem of haar zelf moet komen. Zij moeten hun eigen verantwoordelijkheid durven nemen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.