Onderzoek naar Peelrandbreuk:
'Natuurlijke damwand is diamant'

VideoUDEN - Hoe ziet de befaamde ondergrondse Peelrandbreuk er uit? Dat wordt komende weken uitgebreid onderzocht in Uden. Een enorme sleuf, precies op de breuk, moet meer duidelijk maken over dit unieke natuurverschijnsel. 

Sleuf is eigenlijk een verkeerd woord voor het 'zwembad' dat aan de Lage Burchtweg in Uden wordt gegraven. Het wordt een gat van 8 bij 25 meter, 2,5 meter diep dat haaks op de Peelrandbreuk wordt uitgegraven. Deels in het lage deel (de slenk), deels in het hoge deel (de horst). Met pompen wordt het water afgevoerd zodat onderzoekers de verschillende aardlagen op hun gemak kunnen bekijken.  

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.