Volledig scherm

Onderzoeksbureau geeft ziekenhuis Bernhoven rapportcijfer 1 voor financiën

UDEN - Ziekenhuis Bernhoven stond er eind 2013 financieel het allerslechtste voor van vrijwel alle ziekenhuizen in Nederland. Het Udense hospitaal krijgt van onderzoeksbureau BDO het rapportcijfer 1.

BDO stelt jaarlijks een ranglijst op, waarin verschillende financiële gegevens van ziekenhuizen worden vergeleken. Nu Bernhoven de jaarrekening over 2013 heeft gepubliceerd, komt BDO voor het Udense ziekenhuis uit op een score van 1 op een schaal van 10. Overigens zijn vier ziekenhuizen niet meegenomen in de lijst, omdat hun resultaten over 2013 nog niet bekend zijn.

De directie van Bernhoven zegt al rekening te hebben gehouden met een duikeling in de BDO-ranking. In 2012 kreeg Bernhoven nog een 6 voor de financiële positie en stond het in de middenmoot. 2013 was een uitzonderlijk jaar, betogen algemeen directeur Peter Bennemeer en financieel directeur Geert van den Enden. Vanwege de verhuizing maakte het ziekenhuis extra kosten en liep het omzet mis. Voor 2014 en 2015 verwachten beiden weer zwarte cijfers te kunnen schrijven.

Lees een uitgebreide toelichting van Bernhoven op de financiële positie in het Brabants Dagblad, edities Oss en Uden/Veghel van vrijdag 3 april.

Oss, Uden e.o.