Volledig scherm
Ziekenhuis Bernhoven in Uden. © Hans van Alebeek

Oogheelkunde Bernhoven ziet weer beetje licht in de tunnel

UDEN - Ziekenhuis Bernhoven denkt na de zomer de al drie maanden durende patiëntenstop op de afdeling oogheelkunde stapsgewijs op te kunnen heffen. Er zijn enkele waarnemers aangetrokken om de problemen op de afdeling op te lossen. 

Bernhoven heeft sinds 11 april een patiëntenstop voor oogheelkunde. Er is een tekort aan oogartsen, een combinatie van ziekte van de specialisten en persoonlijke omstandigheden. Omdat er landelijk een tekort is aan oogartsen, lukte het maar moeilijk om vervangers te vinden. Het ziekenhuis meldt dat dit inmiddels is gelukt en er na de zomer weer gefaseerd nieuwe patiënten kunnen worden ontvangen.

Spoedzorg 

Bernhoven garandeert de kwaliteit van zorg voor oogheelkundige patiënten die al in behandeling zijn. Nieuwe patiënten wordt vooralsnog gevraagd om, in overleg met hun huisarts/zorgverzekeraar, uit te wijken naar één van de ziekenhuizen in de regio. Met ziekenhuizen in de regio zijn afspraken gemaakt om voor de 'Udense' patiënten de spoedzorg buiten kantooruren te bieden. De huisartsen weten daar ook van.