Volledig scherm
De grotere publieksruimte kan gerealiseerd worden op het plateau waar je vanaf de trap op komt. © Udens College

Op de valreep toch nog een grotere publieksruimte bij sporthal Udens College

UDEN - Het Udens College mag van de gemeente Uden op de valreep extra beton inkopen om alsnog een betere publieksruimte te kunnen maken bij de beoogde nieuwbouw van de school aan de Schepenhoek. Het gaat om een publieksvoorziening bij de nieuw te bouwen sporthal.

De plannen zijn al drie jaar oud; de hal voldoet aan alle sport- en onderwijsnormen maar de publieksruimte zag er erg sober uit. Uden wil dat op het nippertje voorkomen.

,,Met het extra beton dat wij kunnen bestellen kan er een grotere publieksruimte gebouwd worden, met een veel mooier en ruimer uitzicht op de sporthal zelf", aldus directeur-bestuurder Ad van Kemenade van het Udens College. Onderwerp van gesprek is nog op welke wijze het publiek contact kan hebben met de sportactiviteiten in de zaal.

,,Van een echte horecagelegenheid in de publieksruimte is geen sprake. Er is wel een uitgiftebalie voor koffie, thee, frisdrank, koek en snoep. Bij grote evenementen kan er misschien gebruik gemaakt worden van een interne voorziening in de school", aldus Van Kemenade.

Nippertje

De Udense gemeenteraad besloot donderdag op het nippertje om het extra budget voor meer beton toe te zeggen. Dat was niks te vroeg, want de bestelling moest vrijdag al de deur uit.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.