Volledig scherm
© Kay den Teuling

Op Festyland vermaken niet alleen artiesten het publiek

VOLKEL - De bezoekers beginnen op de tweede dag van Festyland weer langzaam binnen te stromen. Vanaf 14.00 uur begonnen de eerste artiesten op de verschillende podia. Maar ook daarbuiten worden de festivalbezoekers vermaakt door bijzondere 'acts' en activiteiten.

Jesse van der Heijden en Jop Pierik uit Zeeland zitten op de bank naast een enorm flipper-gevaarte. Voetballen als pinballen en gaten in de bak, waar bezoekers hun hoofd doorheen kunnen steken. Een flipperkast van formaat. Met zes vrienden bedenken ze al een aantal jaar festivalconcepten. Eerder hadden ze een enorme katapult, waarmee ze banken op wielen afschoten. Nu dus het pinball-apparaat, waar ze eerder al mee op Paaspop stonden. Vrienden schieten de ballen het apparaat in, terwijl anderen de bal met het hoofd door het gat de juiste richting in proberen te krijgen.

Naast dit zelfbedachte idee van festivalliefhebbers, die zelf het gereedschap ter hand hebben genomen, zijn er ook verschillende kermisattracties. Zoals het kamelenracen, een reuzenrad en een zweefmolen. Biermerk Jupiler heeft aan de waterrand van Hemelrijk een enorme metalen stier geplaatst. Als je met vrienden hard genoeg aan een groot touw trekt, dan steigert het gevaarte op de achterpoten en spuwt vuur.

Volledig scherm
© Kay den Teuling
Volledig scherm
© Kay den Teuling

Oss, Uden e.o.