Volledig scherm
Judith van Hal. © Van Assendelft Fotografie/Jeroen Appels

‘Op mijn paard door Trentse Bossen is mijn rustmomentje’

UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Judith van Hal.

Ze groeide op in de Bitswijk en heeft Uden nooit voor langere tijd verlaten. Ondanks het feit dat ze van reizen houdt en graag op avontuur gaat, kan ze toch de Brabantse gezelligheid niet missen. Judith van Hal (47) is eigenares van de yoga-studio aan de Kerkstraat. ,,Ik ben altijd actief geweest op sportgebied en lesgeven. Ik heb zo’n beetje alle dansvormen gedaan. Ook aan docenten gaf ik les. Mensen laten groeien in hun ontwikkeling, dat vind ik mooi.” In 2000 kreeg ze een auto-ongeluk waarbij ze behoorlijk wat botten brak. Maar het was vooral de burn-out een paar jaar geleden die haar deed inzien dat ze de zaken anders aan moest pakken. Ze zocht verdieping en vond dat in yoga. ,,Je boort niet alleen het fysieke aspect aan, maar door yoga zorgt ook de ademhaling voor een betere gezondheid zoals betere doorbloeding, blokkades worden opgelost en je lichaam komt in balans.” Judith coacht ook één op één. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen en twee stiefkinderen.

Restaurant
,,Ik ben wel bourgondisch ingesteld. Waar ik eet, wissel ik graag af. Het heeft ook te maken met de setting: is het met kinderen, voor een snelle hap of wil ik juist lang tafelen met goede vrienden. Op dit moment mis ik een goed sushi-restaurant en een plek waar ze puur eten hebben, wat in steden booming is."

Leukste winkel
,,Ik ben niet iemand die er op uit gaat om te winkelen, simpelweg omdat ik er geen tijd voor heb. Het is net waar ik iets leuks tref. Meestal is dat in het buitenland. Op Ibiza bijvoorbeeld is op elk strandje wel een winkeltje waar ik graag even rondneus. Shoppen op internet is aan mij niet besteed. Ik moet de stof voelen, de kleding passen."

Mooiste herinnering
,,Ik denk toch wel het opstarten van de zaak, nu drieënhalf jaar geleden. Ik vind het leuk dat ik met mijn studio iets voor Uden kan betekenen en mensen meer levenskwaliteit kan bieden."

Mooiste plek
,,Bedaf. Het weidse van die zandbergen en bossen geeft me een gevoel van vrijheid. Daarom ben ik ook graag aan zee of in de bergen."

En in de natuur
,,De Trentse Bossen. Ik ga er zeker twee keer per week op uit met mijn paard. Die combinatie van de interactie met een dier én de rust van de natuur zijn míjn rustmomentjes. Om de batterij op te laden en om los te laten wat ik van andere mensen meeneem."

Eeuwig zonde
,,Uden is tegenwoordig vrij vol gebouwd. Er staan nogal wat standaard complexen met weinig uitstraling en sfeer. De Kerkstraat, dat vind ik nou één van de mooiste straten van Uden. Daar staan nog mooie oude panden. Ik hoop dat die historie mag blijven. Ik ben wel gevoelig voor energie en sfeer. Het mag van mij gezelligheid en warmte uitstralen en dat doen die nieuwe gebouwen jammer genoeg niet."

Uden is...
​,,Gezellig en de mensen zijn hartelijk en toegankelijk. Maar van mij mogen mensen elkaar wel meer in de waarde laten. Iedereen doet zijn best om gelukkig te zijn."

Oss, Uden e.o.