Volledig scherm
PREMIUM
Contractondertekening door (vlnr) Wilgard van Lee van Viva la Musica, Jan Wouda van Markant en Annemieke de Groot van de Heemkundekring © P Vhout

Operazangeres Tania Kross lost belofte aan Viva la Musica in met Remembrance Concert

UDEN - Twee keer wordt een Remembrance Concert - 100 jaar Vluchtoord uitgevoerd op zondag 14 april 2019 in Markant Uden. In beide voorstellingen is operazangeres Tania Kross gastsoliste. Daar zijn de initiatiefnemers van deze bijzondere gebeurtenis trots op. Woensdag tekenden Heemkundekring Uden, koor Viva la Musica en Markant Uden een samenwerkingscontract.

De bekende mezzosopraan Tania Kross werkt mee aan deze speciale voorstelling omdat ze goede herinneringen heeft aan theater Markant. Als studente aan het conservatorium zong zij hier voor het eerst de opera Carmen, samen met het Udense klassieke koor Viva la Musica. Voor die rol moest ze auditie doen en de Udenaren hadden meteen door dat die stem toekomst had. Daarmee is haar glansrijke carrière begonnen. Ze beloofde Viva la Musica ooit iets terug te doen, als daar behoefte aan is. Die tijd is nu gekomen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.