Volledig scherm
Zo zou het sportpark Moleneind in uden er volgens de projectgroep opnieuw ingericht kunnen worden. © Gemeente Uden

Oplossing sportpark Moleneind Uden kost een miljoen euro

UDEN - De nieuwe inrichting van het sportpark Moleneind in Uden gaat naar schatting zeker een miljoen euro kosten. Het grootste deel daarvan gaat op aan de aanleg van een nieuw kunstgrasveld voor voetbalclub FC de Rakt. De rest is nodig voor de aanleg van extra parkeerplaatsen en de verdere aankleding en nieuwe inrichting van het sportpark.

Om FC de Rakt en rugbyclub Octopus meer speelruimte te kunnen bieden, moet honk- en softbalclub Red Sox daarvoor wel verhuizen. De kosten van die operatie worden door wethouder Frans van den Berg geschat op 'enkele tonnen'.

De gemeente is nog naarstig op zoek naar een geschikte plek voor de Red Sox. Liefst in de buurt van een bestaande sportaccommodatie, op eigen grond, ergens in de gemeente Uden, aldus de wethouder. Maar die sluit verhuizing naar buiten de gemeentegrenzen van Uden niet uit.

Inzage
Uden hoopt voor de zomer het plan van de projectgroep aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen zodat die het geld voor de aanleg beschikbaar kan stellen. Voor de Red Sox komt waarschijnlijk een apart voorstel. Aanleg van het kunstgrasveld zou dan in de zomer van 2018 kunnen gebeuren.

Het voorstel van de projectgroep Moleneind ligt woensdag 8 februari ter inzage. Belangstellenden kunnen tussen 19.30 en 21.30 in de kantine van Octopus vragen stellen of hun mening geven.