Volledig scherm
Burgemeester Henk Hellegers ontvangt het pak handtekeningen van voorzitter Luc van den Brule. Op de achtergrond bestuurslid Thom Beuker. © Hans van Alebeek/BD

Oplossing voor Kinderboerderij Uden in zicht

UDEN - Er lijkt een oplossing in zicht voor de problemen van de Kinderboerderij Uden. Dat bleek dinsdagmiddag in het gemeentehuis waar het bestuur van de kinderboerderij een petitie met bijna 2.800 steunbetuigingen overhandigde aan burgemeester Henk Hellegers en verantwoordelijk wethouder Gerrit Overmans. "Er is licht aan het eind van de tunnel", zei Hellegers.

De Kinderboerderij Uden dreigde met sluiting omdat er met de gemeente geen oplossing gevonden kon worden voor de aanstelling van een vakbekwame beheerder. Inmiddels liggen er twee voorstellen vanuit de gemeente waar het bestuur van de kinderboerderij zich over gaat buigen. Woensdag wordt daar de knoop over doorgehakt en is er volgens voorzitter Luc van den Brule een oplossing voor de langere termijn.

In totaal 2.794 mensen tekenden de petitie om de kinderboerderij te steunen. Voorzitter Van den Brule gaf aan dat de kinderboerderij nu zeker doorgaat met de voorbereidingen voor Kerstmis, wanneer de kinderboerderij zoals elk jaar een levende kerststal heeft.

Oss, Uden e.o.