Volledig scherm
PREMIUM
Deel van Klimaatbos dat wordt opgeofferd voor nieuwe parkeerplaats van CSU Uden. Iets verderop aan de Patrijsweg komt het viervoudige aan natuur terug. © Van Assendelft

Oplossing voor Klimaatbos Uden: ruime compensatie voor kap bomen

UDEN - Uden verliest bijna een hectare van zijn Klimaatbos maar krijgt het viervoudige aan nieuwe natuur terug. Dat is het resultaat van intensief overleg tussen Udense natuurclubs, gemeente en CSU dat aan de Patrijsweg een stukje bos wil gebruiken om zijn parkeerprobleem op te lossen. 

De natuurclubs zijn blij met de oplossing die uit de bus is gekomen maar toch heeft Willem Peters van de stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden een beetje een 'wrang gevoel'. ,,Het moet niet zo zijn dat bedrijven denken dat alles maar kan als ze de beurs trekken", zegt hij. ,,In het overleg met CSU ging het al meteen over compensatie van de natuur die verloren gaat bij het Klimaatbos. Later is wel gebleken dat het een echt Udens bedrijf is dat serieus met duurzaamheid en het landschap wil omgaan."

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.