Volledig scherm
Het nieuwe college van Uden met op de achtergrond de fractievoorzitters van de vier samenwerkende partijen. Opvallend is dat de liberalen de sociale portefeuille van het PvdA overnemen. Maarten Prinssen (links) wordt daar verantwoordelijk voor. © Hans van Alebeek

Opvallend: wethouder Maarten Prinssen krijgt Wmo en zorg in portefeuille

UDEN - Maarten Prinssen, de kersverse nieuwe Udense wethouder namens VVD-Leefbaar Uden, krijgt onder andere Wmo, zorg en armoedebeleid in zijn portefeuille. ,,Niet makkelijk maar het past heel goed bij mij", aldus Prinssen die op dit terrein geen enkele ervaring heeft. 

De afgelopen acht jaar lag in Uden de lastige 'zorgportefeuille' steeds bij de PvdA. Na Sultan Günal en Gerrit Overmans, die dat volgens vriend en vijand uitstekend deden, komt die belangrijke taak nu bij de liberalen te liggen omdat de PvdA buiten deze coalitie is gevallen. ,,Ik heb er zelf om gevraagd", aldus Prinssen op de vraag of deze taak tijdens de onderhandelingen aan zijn partij is toebedeeld.   

Prinssen noemt het 'superleuk om dit te gaan doen' en wijst op zijn ervaringen met onder andere het gehandicaptencarnaval en Huize Sint-Jan. ,,Ik heb heel veel gezien in de zorg", aldus café-eigenaar Prinssen. Hij hoopt ook op steun van collega-wethouder Gijs van Heeswijk die de portefeuille jeugdzorg houdt.  

Portefeuilleverdeling 

In de nieuwe coalitie zijn de portefeuilles als volgt verdeeld: 

Gijs van Heeswijk (Jong Uden), eerste loco-burgemeester: onderwijs, economische zaken, jeugdzorg, recreatie en toerisme, citymarketing en evenementen. 

Franko van Lankvelt (CDA): verkeer en vervoer, natuur en landschap, ruimtelijke ordening, financiën, wonen en volkshuisvesting en duurzaamheid. 

Ingrid Verkuijlen (Gewoon Uden): sport, cultuur, openbare ruimte, afval en riolering, nutsvoorzieningen en dienstverlening. 

Maarten Prinssen (VVD-Leefbaar Uden): Wmo, participatiewet, armoedebeleid, statushouders, wijkontwikkeling (MFA's) en grondbedrijf.   

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.