Volledig scherm
Esther Boek. © Raphael Drent

Oud-Udense schrijft boek over zoon die vals was beschuldigd van verkrachting

UDEN -  In februari 2013 klinkt nog voor acht uur 's morgens de deurbel. Twee agenten stappen binnen in Esther Boeks woning in de Betuwe om zoon Dex aan te houden op verdenking van verkrachting. Het is de start van een periode vol spanningen, frustraties en ongeloof, waarin Dex door nog twee Betuwse meisjes valselijk beschuldigd wordt van verkrachting. Daar wordt hij voor veroordeeld. Pas in het voorjaar van 2015 wordt hij in hoger beroep vrijgesproken.

Zijn moeder schreef een boek over hun ervaringen: Geen kind meer. Daarin komen Boeks soms hulpeloze gevoelens uitgebreid aan bod. Wanneer je zoon van verkrachting wordt verdacht, staat je wereld tenslotte op z'n kop.

,,Een achtbaan van emoties, zo kan ik het wel omschrijven", verzucht Boek, een geboren en getogen Udense. ,,Een periode waarin de politie ontelbaar veel keren voor de deur heeft gestaan, Dex opgesloten heeft gezeten in een cel en we ontzettend veel vervelende reacties kregen. Natuurlijk zijn er, vooral in het begin, wel momenten geweest dat ik zelf ook heb getwijfeld aan Dex' onschuld. Maar ik voelde eigenlijk meteen aan dat hij het type niet was om een meisje te verkrachten. Bovendien zaten de verklaringen van de 'slachtoffers' vol tegenstrijdigheden."

Geen kind meer (uitgeverij De Crime Compagnie) is online te bestellen en te verkrijgen via de boekhandels. Esther Boek is een pseudoniem. De naam Dex is gefingeerd.

Presentatie
Esther Boek presenteert haar debuut vrijdag 31 maart bij Boekhandel Edele Brabant in Uden van 17.30 uur tot 19.00 uur. Advocate Ivonne Leenhouwers  geeft daarbij een lezing over valse zedenzaken. Donderdag 6 april om 20.00 uur geeft Boek een lezing in de bibliotheek in Volkel en dinsdag 11 april om 19.00 uur bij boekhandel Heinen in Den Bosch. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.