Volledig scherm
Er zijn nog genoeg bouwkavels over in Park Maashorst Uden. © Hans van Alebeek

Park Maashorst Uden stroomt langzaam vol

UDEN - 'Wonen in het sprookje van Uden.' Onder die noemer lanceerde de gemeente het Park Maashorst. Een prestigieus woonproject op Uden-Noord, gelegen tussen het gelijknamige natuurgebied en ziekenhuis Bernhoven, met grote, dure kavels in het groen. 

Uden mocht Park Maashorst van de provincie ontwikkelen ter compensatie van het ingecalculeerde verlies op de bouw van ziekenhuis Bernhoven. Mede door de economische crisis dreigde het een vervelend sprookje te worden maar eind 2015 kwam de omslag toen het eerste kavel werd verkocht. Inmiddels staan er al een paar vaak bijzondere huizen en loopt de invulling van het plan volgens de gemeente goed. 

Park Maashorst telt alles bij elkaar zo'n vijftig kavels van elk duizend vierkante meter. Die zijn ingedeeld volgens zogeheten 'kamers'. Van 'kamer 1', pal tegen het ziekenhuis aan, is nog maar één kavel vrij. Zes zijn er verkocht, negen in optie of gereserveerd. De voorbereidingen voor 'kamer 2' zijn gestart. In juni is de gemeente begonnen met het bouwrijp maken van dat gebied, de verkoop van kavels begint waarschijnlijk begin volgend jaar. 

Lees in het Brabants Dagblad van zaterdag 26 mei het uitgebreide verhaal over wonen in Uden-Noord.