Volledig scherm
© ED

Parkeren gelijk, begraven Uden iets duurder

UDEN - Parkeren kost in Uden in 2018 nog steeds 1 euro per uur, begraven wordt wat duurder maar de afvalstoffenheffing gaat weer fiks omlaag vanwege de nieuwe manier van afval inzamelen. Alles bij elkaar dalen de gemeentelijke lasten voor de inwoners met zo'n drie procent. 

Dat blijkt uit de ontwerpregeling gemeentelijke leges en belastingen die het college van burgemeester en wethouders deze week heeft vastgesteld. Per onderdeel is daarin vastgelegd wat de burgers in 2018 gaan betalen.  

Volgens verantwoordelijk wethouder René Peerenboom gaat de  Udenaar er in 2018 over het geheel in koopkracht op vooruit. De SP bestrijdt dat het gaat om een koopkrachtverbetering van drie procent zoals eerder gepresenteerd werd. ,,Dat kan ook niet want als gemeente gaan wij niet over het totale inkomensbeleid", zegt Peerenboom over die beschuldiging van verkiezingsretoriek. ,,Maar wel over de lokale lasten en die dalen met gemiddeld drie procent." 

In de praktijk gaat het om enkele tientjes voordeel bij diverse belastingen en heffingen. Volgens cijfers van de gemeente betaalt een meerpersoons huishouden in 2018 zo'n 668 euro (tegenover 690 in 2017) en een eenpersoons huishouden zo'n 627 euro (tegenover 644 in 2017). 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement