Volledig scherm
De Udense Petruskerk. Foto Hans van Alebeek

Parochie Uden: nog geen zorgen over bezetting

UDEN - De Udense Sint-Petrusparochie gaat de komende tijd bezien hoe ze de werkzaamheden verdelen binnen het pastorale team. Door het vertrek van pastoor Theo van Osch en de oververmoeidheid van Herman Schaepman heeft het team minder armslag. 

De nieuwe, waarnemend pastoor John van de Laar moet zijn aandacht verdelen over de Udense parochie en zijn andere parochie in Helmond. Schaepman verzorgt momenteel alleen de reguliere eucharastievieringen.

,,We zijn nog volop aan het vergaderen. We zijn bezig om te bezien hoe we de verdeling van taken het beste vorm kunnen geven . We willen in elk geval  in alle kernen met de vieringen doorgaan, dat staat buiten kijf.  Vooralsnog hebben we geen zorgen over de toekomst, we gaan er met z'n allen aan staan", aldus Van de Laar. 

Naast pastoor Van de Laar en kapelaan Schaepman bestaat het pastorale team van de Sint-Petrusparochie uit diaken Pieter Raaijmakers, diaken Henk van Thiel en pastoraal assistent Betsie van der Wijst. In de parochie zijn wekelijks eucharistievieringen in Uden, Boekel en Zeeland. En om de twee weken in Volkel, Odiliapeel en Venhorst.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.