Volledig scherm
PREMIUM
Pastoor Joost Jansen boeit het publiek in De Schakel in Volkel. © Tom Vos

Pastoor Joost Jansen raakt het publiek van het ziekentriduüm in Volkel, spiekbriefje is niet nodig

VOLKEL - Waar word je als mens door geraakt? Het is een van de thema's op de 79ste editie van het jaarlijkse ziekentriduüm in de gemeente Uden.

,,Wie van u heeft een dvd van André Rieu", vraagt norbertijn Joost Jansen, de pastoor van Heeswijk-Dinther en Loosbroek. Verschillende vingers in zaal De Schakel in Volkel gaan de lucht in. ,,Ja, André kan mensen tot tranen toe roeren met grote klassieke nummers. Maar religieuze nummers zoals Ave Maria en Hallelujah kunnen mensen helemaal ontroeren. Die raken een heel diepe bodem in ons." Jansen is zijn spiekvelletje kwijt maar heeft dat helemaal niet nodig om zijn gehoor te boeien.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.