Volledig scherm
Theo van Osch is nu officieel een kluizenaar. © Parochie Sint Petrus

Pastoor Theo van Osch nu echt kluizenaar père Theo in Frankrijk

UDEN - Oud-pastoor Theo van Osch van de parochie Sint Petrus is nu echt kluizenaar in Frankrijk. Afgelopen weekeinde ontving père Theo, op het feest van Maria Geboorte en de feestdag van Notre Dame de Colombier, zijn habijt als kluizenaar.

De eucharistieviering werd, tot verrassing van Van Osch, bijgewoond door enkele oud-parochianen uit Zeeland en Boekel die persoonlijke cadeautjes hadden meegebracht. Het aantrekken van het habijt is de eerste stap op weg naar zijn noviciaat, de proeftijd voor intreding in het klooster. 

Leven als een kluizenaar is de grote wens van Theo van Osch. Hij gaf er zijn baan als hoofd van de parochie Sint Petrus eind vorig jaar voor op. Vanuit Montbrun in Frankrijk zet hij zich in voor de restauratie van de monumentale kapel uit de 11e eeuw. 

Volledig scherm
Tijdens een eucharistieviering kreeg Theo van Osch eindelijk het gewenste kluizenaarshabijt. © Parochie Sint Petrus
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.