Volledig scherm
Een oogmeting in een filiaal van Pearle Opticiens © ANP

Patiëntenstop bij oogheelkunde ziekenhuis Bernhoven opgeheven

UDEN - Ziekenhuis Bernhoven kan op de afdeling oogheelkunde weer nieuwe patiënten ontvangen. Het ziekenhuis heeft de patiëntenstop die enkele maanden heeft geduurd per direct opgeheven. 

De patiëntenstop werd half april ingevoerd omdat Bernhoven door omstandigheden niet genoeg oogartsen had. Nieuwe patiënten werden daarom naar omliggende ziekenhuizen verwezen.  

Bernhoven heeft inmiddels voldoende waarnemende oogartsen gevonden om nieuwe patiënten kwaliteit van zorg te kunnen garanderen. Die patiënten komen eerst terecht op het oogscreeningscentrum. Huisartsen zijn inmiddels geïnformeerd dat het weer mogelijk is om naar Bernhoven te verwijzen.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.