Volledig scherm
Ziekenhuis Bernhoven in Uden. © FR076 Van Assendelft Fotografie

Patiëntenstop voor afdeling oogheelkunde op Bernhoven

UDEN - Ziekenhuis Bernhoven in Uden heeft voor de afdeling oogheelkunde een patiëntenstop ingesteld. Tot in ieder geval 1 mei zullen nieuwe patiënten, in overleg met hun huisarts, een beroep moeten doen op andere ziekenhuizen in de regio.

De patiëntenstop is vorige week ingegaan. Aanleiding zijn de capaciteitsproblemen op de vakgroep oogheelkunde. Op papier heeft Uden vier oogartsen maar door een combinatie van ziekte en persoonlijke omstandigheden, is nu nog maar één arts in functie. 

Vervanging 

Om de kwaliteit van zorg voor patiënten die in behandeling zijn te kunnen blijven garanderen, is nieuwe instroom van patiënten op dit moment niet mogelijk, stelt Bernhoven. Dit geldt zowel voor het oogscreeningscentrum als de oogartsen. 

Bernhoven betreurt de situatie en doet er alles aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Per 1 mei is er tijdelijk beperkte vervanging gevonden. Het tekort aan oogartsen is een landelijk probleem. In totaal hebben alle ziekenhuizen samen zo'n 35 vacatures voor oogartsen open staan. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.