Volledig scherm
Wethouder Peerenboom legt uit hoe het plan voor huizen in het Sesterpark zijn verdeeld. © Hans van Alebeek

Peerenboom: 'Sesterpark Uden blijft voor 50 procent groen'

UDEN - Zelfs na de bouw van zestig huizen in het Sesterpark op Uden-Zuid blijft zeker de helft van het park groen. Dat zegt wethouder René  Peerenboom in reactie op de actie en enquête van omwonenden tegen de voorgenomen bouw. 

Wethouder Peerenboom heeft niet het idee dat hij daarmee de bezwaren van de omwonenden wegneemt.  Maar omdat de klankbordgroep en het actiecomité Behoud 't Sesterpark 'niet altijd de juiste info' geven, voelt hij zich geroepen voor een tegengeluid.   

Volledig scherm
Sfeerimpressie van de nieuwe huizen in het Sesterpark op Uden-Zuid. © Gemeente Uden

De wethouder herhaalt het standpunt dat de gemeente niets anders doet dan afspraken uit het verleden uitvoeren. Vijf jaar geleden waren dat op die plek nog flats met plek voor zo'n 80 appartementen, nu zijn het 60 grondgebonden huizen. ,,Ik begrijp dat er weerstand tegen is", zegt Peerenboom. ,,Mensen willen het liefst alles houden zoals het nu is. Maar als de gemeente daar aan toe geeft, kunnen we nergens meer bouwen. Dit is toen afgesproken." 

Volgens Peerenboom gaat het om een afgewogen plan waarbij, zoals beloofd, het park straks nog altijd voor 50 procent groen is. De huizen worden in een soort carré gebouwd met parkeren op het binnenterrein. Daaromheen lopen de wandelpaden naar de rest van de wijk en het park. Eind dit jaar moet het bestemmingsplan klaar zijn en kan de verkoop van de huizen beginnen. 

Volledig scherm
Zo ziet het plan voor het Sesterpark eruit. Aan de bovenkant loopt de Sesterlaan, in het midden ligt de supermarkt. © Gemeente Uden
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement