Volledig scherm
De pipowagen van circus Renz werd voor ruim 19.000 euro verkocht. © ANP

Pipowagen circus Herman Renz gaat naar Australië

UDEN - De veiling van de inboedel van het failliete circus Herman Renz heeft een fors bedrag opgebracht. De veilingmeesters zijn meer dan tevreden. De populaire en authentieke pipowagen gaat voor 19.000 euro naar Australië, de oliebollenkraam gaat voor 3.000 euro van de hand en vier circusjassen leveren 290 euro op.

De veiling van de circusspullen sloot dinsdag. Tot die tijd konden mensen online bieden. Afgelopen vrijdag en zaterdag waren er in een wei aan de Corridor, tussen Uden en Mariaheide, kijkdagen voor geïnteresseerden. Hoeveel de spullen precies opgeleverd hebben moet nog uitgerekend worden, maar volgens Martien van Rossum van het veilingbedrijf Keros loopt het bedrag in de tonnen. "Je hoopt van te voren van alles, maar het moet dan nog gebeuren."

Eén ding is duidelijk: de verkoop is hard gegaan: 95 procent van de spullen is verkocht. De overige spullen - een caravan, een oplegger met aggregaten en wat kleine spullen zoals een bureaustoel - worden op een andere manier van de hand gedaan.

Oss, Uden e.o.