Volledig scherm
De politiek in Uden wil FC de Rakt unaniem helpen bij de oplossing voor de krapte op Moleneind en de slechte velden. © Van Assendelft Fotografie

Politiek Uden steunt FC de Rakt, gemeente komt snel met oplossing

UDEN - De Udense politiek is unaniem van mening dat er snel een oplossing moet komen voor voetbalclub FC de Rakt die op sportpark Moleneind helemaal knel zit. De gemeente erkent het probleem en kondigde woensdagavond aan dat er binnen twee maanden een notitie ligt met een integrale oplossing voor alle gebruikers van het openbare park. Dus ook rugbyclub Octopus, honk- en softbalclub Red Sox en omwonenden.

Voorzitter Jan van den Elzen van FC de Rakt hield woensdagavond voor de commissie algemene zaken een gloedvol betoog waarin hij alle problemen aanstipte waar zijn club tegenaan loopt: te weinig velden, slecht gras, vandalisme, hondenpoep op de velden en zo verder. "De problemen zijn al jaren bekend, het blijft maar aanmodderen. Dus gemeente, kom met een oplossing", riep hij de politiek op.
Zijn verhaal vond direct gehoor bij alle partijen en verantwoordelijk wethouder Ben Tuithof. Binnen enkele maanden moet er, op papier vooralsnog, een plan van aanpak liggen.

Oss, Uden e.o.