Volledig scherm
Kersepop in Uden © Roy van den Busken

Popmuziek in allerlei stijlen in Bevrijdingspark Uden

UDEN - Het festival Kersenpop bestond dit jaar voor het eerst uit 3 dagen. In het Bevrijdingspark in Uden speelden dit hele weekend muzikale acts, verspreid over 2 podia.

Volgens organisator Patrick Puyn was het evenement 'uitstekend geslaagd'. De afgelopen 2 jaar vond het festival enkel op zaterdag plaats. Vanwege organisatorische redenen duurt het nu 3 dagen. Het festival is volgens Puyn een meerwaarde, omdat het Udens product promoot. "Het moet een echt Udens festival zijn. Tussen de tachtig en negentig procent van alle acts is afkomstig uit Uden. Ik krijg net een sms waarin staat dat we over een paar jaar een van de grootste festivals van Uden zijn. Dat is mooi nieuws."

Succes
Puyn gaat verder: "De vrijdag was een succes. Het was erg druk. Zaterdag liep het even minder; door de buien was er tot acht uur bijna niets te doen." Toch is de organisator erg tevreden dat het festival aanslaat. Op vrijdag waren er ongeveer 500, zaterdag 1000 en zondag 2500 bezoekers.

Gert-Jan Exters
De bekende café-eigenaar vond dat er vorig jaar te veel aandacht was voor rockmuziek. "Het is een festival voor iedereen, dus we hebben nu naast rock meer verschillende stijlen." Onder meer blues, sing- en songwriters en reggae komen aan bod. "Ik ben er persoonlijk erg trots op dat de band Strange Brew met het muziekicoon van Uden, Gert-Jan Exters, op het podium staat."

Oss, Uden e.o.