Volledig scherm
Het voormalig café van De Pul in Uden wordt momenteel verbouwd tot kleine zaal waar maximaal 100 mensen in kunnen. © Compass

Poppodium De Pul in Uden krijgt tweede, kleine zaal voor 100 man

UDEN - Poppodium De Pul in Uden breidt uit met een tweede, kleine zaal. Daarvoor wordt het voormalig  café aan de voorzijde van het pand extra geïsoleerd. Het tweede podium is bestemd voor kleine concerten met maximaal 100 bezoekers. 

,,Het is een wens die we al lang hebben. We organiseerden al wel eens optredens in ons café. Maar na deze verbouwing zullen die optredens nog beter klinken en ontsnapt er nauwelijks geluid naar buiten", vertelt directeur Gijs de Louw. 

De Dijk 

De Pul viert dit jaar het 50-jarig bestaan. Kers op de taart zijn optredens van diverse grote namen. Speciaal daarvoor zijn onder andere De Dijk (27 mei) en rapper Ronnie Flex met zijn band Deuxperience (12 mei) al geboekt. 

Op zondag 4 maart wordt de nieuwe zaal geopend met een optreden van de Nederlandse band Tricklebolt samen met de Duitse Marius Tilly. Daarna kunnen bands niet alleen terecht in de bestaande zaal voor maximaal 700 bezoekers, maar ook in de nieuwe kleine zaal voor 100 bezoekers. Met de nieuwe zaal hoopt De Pul beginnende acts nog meer een podium te bieden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement