Het boek.
Volledig scherm
Het boek. © Aïda Jaber

Presentatie Zoete Inval: ‘Uden heeft heel veel mooie mensen’

UDEN - Bij Stichting C is zondagmiddag het boek ‘Zoete Inval - Als de pot kookt in Uden, bloeit de vriendschap’ gepresenteerd. De Udense burgemeester Henk Hellegers mocht de eerste exemplaren aanbieden aan Jan van der Avoort (oudste) en Menth Raijmakers (één na jongste), die voor het boek geïnterviewd zijn.

Het boek is een idee van Udenaar Loek Borrèl die naar aanleiding van de discussie over de participatiesamenleving zichzelf afvroeg: wie is nou eigenlijk de Udenaar? Daar is Zoete Inval uit voortgekomen met zestig interviews met mensen van allerlei pluimage en van jong tot oud, die in Uden wonen en de gemeenschap samen vormen. De gesprekken vonden veelal plaats aan de keukentafel. De rode draad in het boekwerk is het favoriete gerecht van elke interviewkandidaat met bijbehorend recept.

Borrèl: "Dit boek laat zien dat Uden heel veel mooie mensen heeft. We zullen laten zien dat Uden een speciale plek heeft op de Brabantse kaart.”

Behalve Borrèl schreven ook leerlingen van het Udens College een aantal van de verhalen. Adriaan Sanders van de Heemkundekring zorgde voor de historische teksten en de foto’s werden gemaakt door F8-leden Henk Rotteveel en Jan van der Steen.

Zoete Inval is vanaf maandag 13 april op diverse verkooppunten in Uden verkrijgbaar en kost zeven euro.

Burgemeester Henk Hellegers (midden) na de boekoverhandiging aan Jan van der Avoort en Menth Raijmakers.
Volledig scherm
Burgemeester Henk Hellegers (midden) na de boekoverhandiging aan Jan van der Avoort en Menth Raijmakers. © Aïda Jaber
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.