Volledig scherm
De extra oprit naar de A50 ter hoogte van ziekenhuis Bernhoven voor bussen en ambulances. © Hans van Alebeek

Procedure voor op- en afrit A50 is mosterd na de maaltijd: ze liggen er al

UDEN - Het belastingformulier nog niet ingevuld? Die verkeersboete nog niet betaald? Helemaal niet erg, andersom vergeet de overheid ook wel eens wat. Zo moet de minister nu nog een verkeersbesluit nemen voor een op- en afrit op de A50 die er al 2,5 jaar liggen.

Het gaat om de extra op- en afrit ter hoogte van ziekenhuis Bernhoven in Uden die eind 2015 zijn aangelegd. Dat gebeurde op verzoek van de gemeente Uden om de HOV-bussen en ambulances sneller bij het ziekenhuis te krijgen. 

Slordig 

In die procedure is Rijkswaterstaat vergeten om het vereiste verkeersbesluit aan te vragen. Zo'n besluit is nodig vanwege de aanleg van de op- en afrit, de extra borden die geplaatst moeten worden en de tekst LIJNBUS op de weg.  

Het verzoek kwam eind 2017 september bij de minister van infrastructuur en waterstaat terecht en ligt nu ter inzage voor eventuele bezwaarmakers. ,,Uiteraard slordig", erkent de woordvoerder van Rijkswaterstaat, ,,maar het doet niets af aan de 100% volledige inrichting/bebording van de ‘nieuwe’ af- en toerit."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement