Volledig scherm
Bastiaan Beun (links) overhandigt het rapport aan gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie. © Stichting Leefomgeving N264

Provincie denkt mee met stichting over oplossingen N264 bij Uden

UDEN - De provincie kan zich op een aantal punten vinden in de oplossingen die de stichting Leefomgeving N264 heeft bedacht voor de drukke rondweg om Uden. Dat meldt de Udense club die deze week hun onderzoeksrapport overhandigde aan gedeputeerde Christophe van der Maat. 

Voorzitter Bastiaan Beun van de stichting Leefomgeving N264 is tevreden over het gesprek en de eerste reactie van de gedeputeerde. ,,Snel kijkend naar ons visiedocument, kon hij melden dat de provincie in dezelfde richting denkt. Er kunnen er zeker een paar punten afgevinkt worden", aldus Beun. 

Pilot 

In het rapport stelt de Udense stichting voor om de weg tot pilot te benoemen met allerlei innovatieve oplossingen en maatregelen. De club wil dat doen met inzet van actieve burgerparticipatie maar daarin ziet de provincie geen rol voor zichzelf weggelegd. 

De stichting Leefomgeving N264 heeft vorige week nog uitgebreid gesproken met het provinciaal team dat de aanpak van deze drukke weg voorbereidt en heeft voor april een tweede gesprek staan. Dat overleg past in de serie gesprekken die de provincie voert met Udense wijkraden, gebiedsplatforms, werkgevers en UOV de Kring. In mei denkt de provincie een voorkeursvariant voor de N264 te kunnen presenteren. Nog voor de zomer zou er een besluit moeten vallen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement