Volledig scherm
Zeeland, Schaijk en Reek beslissen als gemeente Landerd of ze op 8 november willen fuseren met Uden. © Hans van Alebeek

Pul-debat over fusie tussen Uden en Landerd op 4 november

UDEN - In poppodium De Pul wordt zondag 4 november een debat gehouden over de voorgenomen fusie tussen Uden en Landerd. Diverse raadsleden van beide gemeenten hebben hun medewerking toegezegd. 

De bijeenkomst is opgezet door debatcentrum De Grens, een nieuw initiatief van Rob Vrolijk en Loek Borrèl. Enkele dagen na het debat, op donderdag 8 november, nemen beide gemeenteraden het principebesluit om tot herindeling over te gaan. 

Motieven 

Tijdens deze interactieve middag moet het voor de bezoeker duidelijk worden waar de beide gemeenten nu staan en met welke motieven en visie zij de fusie aangaan. Onder andere het Landerdse raadslid Jeroen van den Heuvel van Maashorst Vooruit, de Udense Stan Willems van Jong Uden en fractievoorzitter Mari van der Aalsvoort uit het al heringedeelde Meierijstad zullen deelnemen aan het debat.

Loek Borrèl over dit debat: ,,In Landerd is met een referendum de mening van de burgers gepeild, maar in Uden lijkt het gesprek met de burger in mindere mate plaats te vinden. Met een debat hopen we iedereen een stem te geven en tevens meer inzicht te verschaffen in de besluitvorming.” 

Het debat in De Pul op zondag 4 november is gratis toegankelijk en duurt van 13.30 tot 16.00 uur. Het debat over de herindeling is de eerste activiteit  van debatcentrum De Grens. Dat wil samen met stichting Compass, waar De Pul onderdeel van is, meer debatmiddagen over actuele en lokale onderwerpen gaan opzetten.