Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels

PVV: nep-inspraak bij asieldebat in Uden

UDEN - Het debat over de opvang van asielzoekers in Uden is een grote farce. Door alle beperkingen die de gemeente heeft opgelegd, is het niet meer dan 'nep-inspraak' die leidt tot het voorspelbare resultaat: het aanwijzen van een azc. Het Udense PVV-statenlid Joyce Kardol uit die kritiek aan de vooravond van het debat dat vanavond, donderdag 12 mei, in Uden van start gaat.

Volgens de PVV-fractie in provinciale staten heeft Uden allerlei regels aan de laars gelapt bij de selectie van het aantal burgers dat vanavond in Markant bij elkaar komt. Ook zouden commissie- en raadsvergaderingen qua toegang niet beperkt mogen worden, aldus de partij.

Volgens Kardoll en haar collega Alexander van Hattem heeft Uden de inwoners veel te laat geïnformeerd en wordt er nu te veel in achterafkamertjes bekokstoofd.

De PVV ziet niks in het opvangen van asielzoekers en zou liever de grenzen sluiten en mensen in de eigen regio opvangen.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.