Volledig scherm
Zo komt de uitgebreide publieksvoorziening (rechts) van de sporthal bij het Udens College er globaal uit te zien. De raad ging donderdagavond akkoord met het extra half miljoen dat daarvoor nodig is. © Udens College

Raad Uden kiest voor duurste optie nieuwe sporthal bij Udens College

UDEN - Het Udens College krijgt zijn veelbesproken sporthal met uitgebreide publieksvoorziening. Aan dat raadsbesluit ging een foutenfestival vooraf maar alleen de oppositie wilde daar donderdagavond consequenties aan verbinden. Zonder resultaat.

De kosten voor de nieuwe sporthal bij het Udens College (UC) zijn stap voor stap opgelopen tot bijna drie miljoen euro. Donderdag draaide het in de gemeenteraad om het laatste half miljoen euro dat nodig is om de 'sobere' publieksvoorziening op te waarderen met een tribune en kantine.

Onderzoek 

Met name de oppositiepartijen SP en CDA vonden dat een slecht idee. Beide partijen willen een onderzoek naar het foutenfestival en pleitten voor een stap terug. Oftewel een eenvoudige voorziening voor de sporthal bij het UC en het half miljoen dat daarmee uitgespaard wordt, besteden aan de ook nog te bouwen nieuwe sportvoorziening op Germenzeel, onder andere voor turnclub V&K. 

De coalitiepartijen VVD-Leefbaar Uden, Jong Uden, Gewoon Uden en PvdA (D66 was niet aanwezig) hadden daar allemaal geen boodschap aan. Zij steunden het collegevoorstel en stemden alle moties en amendementen van CDA en SP weg. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement