Volledig scherm
Impressie van het Foodcourt zoals dat op Uden-Noord naast hotel Van der Valk moet verrijzen. © Reggestede

Raad van State veegt meeste bezwaren tegen bouw Food Court Uden van tafel

DEN HAAG/UDEN - De Raad van State veegt de meeste bezwaren die zijn ingediend tegen de komst van het veelbesproken Food Court in Uden van tafel. Dat betekent dat de bouw door kan gaan.

De gemeenteraad van Uden is alleen slordig geweest met het vaststellen van de maximale bouwhoogte van de lichtmasten. Die mogen maar maximaal 6,5 meter hoog zijn, en niet acht meter. Uden moet dat in het bestemmingsplan repareren.

Verwijzingsmast

Het plan waar het in deze zaak over gaat, maakt ten oosten van de snelweg A50 de bouw mogelijk van een onbemand tankstation, drie fastfoodrestaurants waaronder McDonald's, een zogenoemde verwijzingsmast van veertig meter en licht- en reclamemasten.  De plannen leiden volgens de raad onder meer niet tot verkeersonveilige situaties, parkeeroverlast of een ernstige aantasting van het woon- en leefklimaat in de omgeving. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.