Volledig scherm
© Thinkstock

Raadslid Bozkurt bezorgd over veiligheid bij sinterklaasintocht Uden

UDEN - Zijn er rondom de sinterklaasintocht van zaterdag extra veiligheidsmaatregelen nodig of misschien al genomen? Dat wil Deniz Bozkurt van de gelijknamige eenmansfractie in de Udense gemeenteraad graag weten van burgemeester Henk Hellegers.

Aanleiding is de landelijke discussie over Zwarte Piet en de protesten daaromheen elders in het land. Uden moet dat niet willen, is de redenering van het raadslid. Bozkurt heeft eerder van burgemeester Hellegers te horen gekregen dat de discussie over Zwarte Piet in Uden niet speelt. Toch vindt Bozkurt het verstandig om 'aan de voorkant' alert te zijn en eventuele maatregelen te nemen.

De mededeling van Hellegers dat dat aan de organisatie van de intocht is, vindt Bozkurt niet steekhoudend. Hij wil weten of er overleg met die club is geweest, net als scholen waar Sinterklaas wordt verwelkomd, en of er veiligheidsmaatregelen genomen zijn.

Bozkurt heeft zijn zorgen vervat in schriftelijke vragen aan het college van B en W. Normaal volgt het antwoord daarop binnen zes weken, maar omdat de sint zaterdag al in Uden aankomt, wil Bozkurt liefst per ommegaande antwoord.

Oss, Uden e.o.