Volledig scherm
Deze rij bomen aan de Birgittinessenstraat in Uden gaat plat vanwege de herinrichting van de weg. © Hans van Alebeek

Reconstructie Birgittinessenstraat Uden start met kappen en verplanten bomen

UDEN - Met het ronken van een flinke kettingzaag is vrijdag de langverwachte reconstructie van de Birgittinessenstraat en St. Janstraat begonnen. Het werk gaat een paar maanden duren. Te beginnen met het verplanten en rooien van een aantal bomen. 

De drukke toegangswegen naar het centrum worden door de gemeente opnieuw ingericht. De scherpe bocht ter hoogte van café-restaurant Sgt. Pepper wordt flauwer gemaakt en deels over het naburige parkeerterrein geleid. De horecazaken en winkels aan de St. Janstraat krijgen straks een breder terras. De Birgittinessenstraat krijgt een aparte middenberm met groen. 

Monumentale bomen 

In beide straten staan meerdere monumentale (linde)bomen, die ook in het nieuwe plan een plek krijgen. Deze bomen worden weggehaald en tijdelijk elders opgeslagen. In het plantseizoen 2018-2019 worden de bomen weer teruggezet op hun nieuwe plek aan de St. Janstraat. 

Tekst leest verder onder de foto. 

Volledig scherm
Vrijdag is de gemeente Uden begonnen met kappen van enkele bomen. Een ander deel wordt ook verplant en later teruggezet. © Hans van Alebeek

Een aantal bomen wordt echter gekapt, met name aan de Birgittinessenstraat ter hoogte van de flats. Volgens de gemeente zijn die bomen van slechte kwaliteit of passen ze niet in het nieuwe plan vanwege leidingen en kabels in de grond. Verplanten is dan niet mogelijk. 

Volledig scherm
Zo komt de weg er straks uit te zien. © Gemeente Uden
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement