Volledig scherm
De ballenvanger op het veld van Red Sox Uden is compleet omgewaaid tijdens de storm van afgelopen donderdag. © Red Sox Uden

Red Sox Uden dubbel gedupeerd door storm: 'Het is een heel gepuzzel'

UDEN - In het rijtje clubs dat door de storm getroffen is, heeft zich ook Red Sox Uden gevoegd. De honk- en softbalclub is zelfs dubbel getroffen: op hun veld in Park Moleneind is de hoge ballenvanger omgewaaid en trainen in de kapot gewaaide sporthal Germenzeel is voorlopig onmogelijk.

,,Het is een heel gepuzzel", zegt Rianne Jeurninck van de Red Sox Uden. De club traint in de wintermaanden zo'n 3,5 uur per week in Germenzeel en moet nu uitwijken. Op het hoofdveld van de Red Sox in Park Moleneind is de ellende nog groter: de zogeheten backstop, het hoge hek achter de slagplaat dat het doorschieten van de harde ballen voorkomt, is compleet omgewaaid. En dat nadat vorig jaar het hek ook al deels beschadigd en vervangen was.

De club hoopt dat er 31 maart een nieuw hek is want dan wordt het jaarlijkse vrienden- en familietoernooi gehouden. Voor de start van de competitie is het sowieso noodzakelijk dat de veiligheidskooi er staat. ,,Ik hoop dat dat lukt want eerst moet alles tussen de verzekering en gemeente geregeld zijn", zegt Jeurninck.

Alle ellende komt in het jaar dat de club verhuist naar een splinternieuwe accommodatie aan de Hockeyweg. De aanleg daarvan begint dit voorjaar, in 2019 hoopt Red Sox het Park Moleneind te kunnen verlaten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement