Volledig scherm
PREMIUM
© anp

Regionale brandweer gaat aan Uden voorbij

UDEN - De nieuwe kazerne aan de Hockeyweg wordt uitsluitend bestemd voor de Udense brandweer. De geplande inwoning van de regionale brandweer is van de baan. ,,Jammer", aldus burgemeester Henk Hellegers.

Ruim een jaar hield de gemeente Uden er serieus rekening mee dat de regionale brandweer Brabant-Noord met een flink aantal mensen en materieel zou intrekken bij de nog te bouwen kazerne aan de Hockeyweg. Dat pand komt pal naast het nieuwe politiebureau, waarvan de bouw al lang en breed gestart is. Uden hield het plan voor de kazerne al die tijd aan vanwege de extra ruimte die de regionale brandweer nodig heeft.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.