Volledig scherm

Restaurantketen 't Zusje uit Uden wint prijs met app

UDEN - Restaurantketen ’t Zusje uit Uden heeft met ’t Zusje App de publieksprijs van de Horecava Innovation Award 2016 in de wacht gesleept. Dit werd maandag bekend tijdens de eerste dag van de Horecava, de horecavakbeurs van Nederland.

Met de speciale app gaat 't Zusje de strijd aan met het gebruik van mobieltjes tijdens het eten. De bedoeling van de app van ’t Zusje is dat mensen een stopwatch aanzetten wanneer ze het restaurant binnenkomen. Wanneer de telefoon aan blijft staan tijdens het diner, kunnen gasten punten verdienen zolang de telefoon niet gebruikt wordt. De puntentelling stopt zodra de gebruiker bijvoorbeeld belt of een sms verstuurt. Met de punten maken mensen kans op prijzen.

Duizenden mensen stemden op hun favoriete innovatie. Bijna de helft van de stemmen ging naar ’t Zusje (46 procent).

Jurycommentaar
De jury waardeert de manier waarop ’t Zusje probeert smartphonegebruik in de horeca te ontmoedigen. “Hoe vaak komt het niet voor dat alle gasten aan een tafel met hun smartphone bezig zijn in plaats van met elkaar? Daar probeert ’t Zusje iets aan te doen”, aldus de jury. “De app speelt in op de maatschappelijke ontwikkeling dat de smartphone de qualitytime met elkaar verdringt. De ondernemer maakt een statement met deze app.”

Peter Smits, eigenaar van de franchiseformule van ‘t Zusje: “Met deze app willen we die sociale beleving op een speelse manier bevorderen. We merken dat de app werkt; mensen hebben in onze restaurants weer meer aandacht voor elkaar. De Horecava Innovation Award is een mooie kroon op ons werk!”

‘t Zusje is een bekend tapasconcept, met 15 restaurants in Brabant, Limburg en Gelderland.