Volledig scherm
Roger Lips voert vanuit Dubai een procedure tegen zijn curator. © Erik van der Burgt / Hollandse H

Roger Lips verborg 600.000 euro op bankrekening van familielid

UDEN/DRUNEN - De FIOD en curatoren die jagen op het geld van de Udense zakenman Roger Lips denken dat een Nederlandse bankrekening is misbruikt om zijn vermogen te verbergen. De ING-rekening werd geopend door een zwager van de echtgenote van Lips en er werd zeker 600.000 euro op gestort. 

Het vermoeden bestaat dat de rekening is gebruikt als sluiproute om te voorkomen dat het geld in beslag werd genomen. De bankrekening werd ontdekt door een melding van de ING aan de FIOD vanwege ongebruikelijke transacties. De bank vermoedde dat de rekening werd gebruikt om belasting te ontduiken en dat de 49-jarige rekeninghouder uit Drunen slechts een katvanger was.

Zie ook: 'Roger Lips eist miljoenen van staatsbank' 

Zwager
Echtgenote Astrid van Sluisveld van Roger Lips maakte in 2014 grote bedragen over naar de rekening, ontdekte de FIOD. Ook door een bv van haar (Haeresteijn Holding) werd geld gestort. De rekeninghouder was haar zwager.

Onder meer de FIOD verhoorde de 49-jarige Drunenaar over de rekening maar ook de belangstelling van de curatoren van het failliet verklaarde Haeresteijn was gewekt. In verhoor gaf de zwager van Van Sluisveld toe dat hij de rekening voor zijn schoonzus had geopend. Zelf had hij geen bankpas, codes of inzage. Ook kreeg hij geen afschriften.

Schuldsanering echtgenote
Van Sluisveld werd vorig jaar toegelaten tot de schuldsanering. Ook haar bewindvoerder is benieuwd of zij eerlijk is geweest over haar vermogen en of ze de rekening ook na 2014 nog heeft gebruikt. De bewindvoerder en de curator van Haeresteijn hebben haar zwager daarom voor de rechter gedaagd om alle informatie te krijgen. De rechtszaak dient in juli.

Roger Lips werd in 2013 persoonlijk failliet verklaard. Ook het vastgoedconcern van de Udenaar ging failliet. Eind 2013 sloeg de Udenaar op de vlucht omdat hij in de gevangenis dreigde te belanden. Sindsdien verblijft hij met zijn gezin in Dubai.

Oss, Uden e.o.