De opbouw van FestyLand is in volle gang.
Volledig scherm
PREMIUM
De opbouw van FestyLand is in volle gang. © Van Assendelft Fotografie

Roken in de tent? Houdoe FestyLand

VOLKEL - Het programma is rond, de tenten staan bijna, FestyLand is klaar voor de traditionele afsluiter van het festivalseizoen. Eén groot feest is de bedoeling, zoals altijd. Alleen rokers kunnen op een strenge aanpak rekenen. 

Twaalf tenten telt Festyland dit jaar. Van de kleine akoestische tent tot de joekel van een Jupiler Live Stage waar 12 en 13 oktober onder andere Golden Earring en Lil Kleine optreden. In al die tenten gaat de organisatie, nog meer dan andere jaren, streng controleren op rokers. ,,Het is een steeds groter probleem voor festivals", zeggen Rien Somers en Geertje van Zoggel. ,,Vorig jaar hebben we voor tienduizenden euro's aan boetes gekregen. Dat gaat gewoon niet meer."  

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.