Volledig scherm
Een rolstoelpad ter hoogte van de Karlingerweg in Uden. © Hans Van Alebeek

Rolstoelpad Odiliapeel kan niet breder

UDEN/ODILIAPEEL - Het pas aangelegde rolstoelpad door de bossen in Odiliapeel kan niet breder gemaakt worden. Verbreding van het 1,20 meter brede pad over de volle lengte van twee kilometer zou  te veel bomen en wortels kosten.  

Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen die het CDA over deze kwestie had gesteld. De partij vond het vreemd dat het nieuwe rolstoelpad in Odiliapeel zo smal is terwijl vergelijkbare paden in natuurgebied De Maashorst veel breder zijn. 

Het college is zich overigens van geen kwaad bewust, zo blijkt uit het antwoord. Het Peelse rolstoelpad is namelijk aangelegd in goed overleg met de aanvrager, stichting Zorg en Welzijn. Die club is vanaf het begin betrokken bij het project om het bestaande wandelpad geschikt te maken voor rolstoelers. Volgens de gemeente is daarbij steeds uitgegaan van een breedte van 1,00 tot 1,20 meter. 

Op plekken waar het pad wel breder gemaakt kan worden zonder zware ingrepen  wil Uden nog wel bekijken of dat mogelijk is.    

Oss, Uden e.o.