Volledig scherm
De kaarsenceremonie, een van de meeste indrukweekende momenten tijdens elke SamenLoop voor Hoop. © Peter van Huijkelom

Rotary Uden verkoopt kaarsenzakken voor SamenLoop voor Hoop

UDEN - De Rotary Uden zet zich komende zaterdag in voor de SamenLoop voor Hoop Uden, Volkel en Odiliapeel. Vanuit zes verschillende supermarkten verkopen de leden kaarsenzakken voor vijf euro per stuk. 

Deze speciale zakken worden gebruikt voor de kaarsenceremonie tijdens de samenloop in het Udense Sportpark. De Rotary is tijdens de SamenLoop voor Hoop op 22 en 23 september verantwoordelijk voor de verschillende ceremonies die dan worden gehouden. 

Kaarsenceremonie 

De kaarsenceremonie is daarvan misschien wel de meest indrukwekkende. Alle verkochte kaarsenzakken mogen worden versierd en voorzien van een boodschap. Zaterdag 22 september worden deze langs de gehele route van de samenloop geplaatst en om 21.00 uur aangestoken. Zo lopen de wandelaars ook tijdens de nacht door een zee van licht.

Supermarkten 

Rotary Uden staat zaterdag 8 september van 10.30 tot 15.00 uur met een kraam bij zes supermarkten om kaarsenzakken te verkopen. Daar zijn ook stiften aanwezig om een persoonlijke boodschap op de kaarsenzak te zetten. Die kunnen dan direct bij de kraam worden achtergelaten. De opbrengst van de kaarsenzakken gaat in zijn geheel naar KWF Kankerbestrijding.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.