Volledig scherm
Festyland 2016. © Kay den Teuling

Ruim 38.000 bezoekers voor Festyland en Heerlijk Hemelrijk Festival

VOLKEL – Festyland en het Heerlijk Hemelrijk Festival hebben dit jaar meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Het festivalterrein aan zwemplas Hemelrijk was dit weekeinde de thuishaven voor de twee festivals.

Op Festyland vrijdag en zaterdag kwamen ruim 28.000 mensen af. Zondag stond in het teken van de jongere festivalbezoekers en gezinnen. Daar kwamen net iets meer dan 10.000 bezoekers op af. Volgens organisator Rien Somers was het een geslaagde editie. ,,Er zijn geen grote wijzigingen geweest in vergelijking met vorig jaar, maar dit jaar zijn de puntjes op de i gezet.”

Hoogtepunten
Het terrein kende twaalf verschillende podia waar allerlei acts de revue passeerden. Van harde dancemuziek tot reggaebeats van DJ-collectief Boomshakalak Soundsystem, dat al een aantal jaar een eigen plek heeft op het festival. Organisator Somers haalde zijn telefoon uit zijn zak en las een berichtje voor van een tevreden bezoeker. ,,Dat zijn voor mij de hoogtepunten.”

BZB mocht zondagavond samen met bevriende artiesten het festival afsluiten.

Maandag 10 oktober uitgebreid aandacht voor Festyland en het Heerlijk Hemelrijk Festival in het Brabants Dagblad en in de digitale krant.

Volledig scherm
Het campingterrein. © Kay den Teuling
Volledig scherm
Festyland 2016. © Kay den Teuling

Oss, Uden e.o.