Volledig scherm
Drukte op de rondweg N264 in Uden. © Van Assendelft

'Ruit van Uden' vol innovaties als oplossing overvolle N264

UDEN - De rondweg N264 om Uden zorgt nu nog voor veel files, overlast en herrie. Die problemen zijn op te lossen als provincie en gemeente het stuk weg als innovatief voorbeeldproject bestempelen.

Bezorgde aanwonenden, verenigd in de vorig jaar opgerichte Stichting Leefomgeving N264, hebben een ambitieus rapport gemaakt met een reeks oplossingen. Hun voorzet heeft de steun van het Udense bedrijfsleven en diverse grote transportbedrijven.

Weg verdiept 

Met een aantal innovatieve maatregelen denkt de stichting de geluidsoverlast en uitstoot van fijnstof en CO2 flink terug te kunnen dringen. Zo zou de weg vanaf de A50 tot aan de rotonde bij Volkel verdiept aangelegd moeten worden met daarboven en daarnaast de allermodernste schermen die geluid opvangen, schadelijke stoffen en fijnstof aan zich binden en zonnepanelen bevatten. 

Verder wordt gedacht aan 'fluisterasfalt' en slimme verwijskasten die verkeer de beste routes rond Uden tonen voor een snelle doorstroming. Wel moet Uden volgens de stichting aan de oostkant een nieuwe rondweg aanleggen zodat er een echte Ruit van Uden ontstaat. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement