Volledig scherm
Het Udense restaurant Sam's Bistro is sinds begin april gesloten. © Hans van Alebeek

Sam's Bistro Uden dicht door ruzie tussen franchisenemer en eigenaar

UPDATEUDEN - Restaurant Sam's Bistro aan de Kerkstraat in Uden is nog steeds gesloten. De raadselachtige sluiting van het populaire restaurant tegenover de Petrsukerk heeft te maken  met een ruzie tussen franchisenemer Dennis Berkers en Yvo Goslinga van de Gossimijne Groep. 

Restaurant Sam's Bistro werd begin april totaal onverwacht gesloten. Beide partijen beschuldigen elkaar van 'geld pikken en schulden maken'. Bedrijfsmakelaar Ries Willems uit Heesch heeft sinds kort zijn visitekaartje achter het raam hangen bij Sam's Bistro. ,,Bedoeld voor mensen die gedupeerd zijn door de sluiting", legt hij uit. Volgens hem heeft Dennis Berkers 'een spoor van vernieling achtergelaten'. 

,,Maar dat is niet zo", zegt Berkers in een felle reactie. ,,Het ligt aan Yvo Goslinga, die wil mij kapot maken. Hij haalt mijn naam ten onrechte door het slijk en schuift van alles op mij af." Volgens Berkers liep het restaurant 'als een malle' totdat Goslinga 'ineens op de proppen kwam met een schuld van 150.000 euro die ik nog zou hebben'. Berkers zegt van niks te weten daarover.   

Tierelier 

Volgens Goslinga gaat het om een bedrag  van 123.00 euro en was Berkers volledig op de hoogte. ,,Ik heb zelfs zijn getekende schuldverklaring zwart op wit", zegt hij. Volgens hem heeft de franchisenemer 'de boel opgelicht, 50.000 euro gestolen en is hij naar het buitenland gevlucht'.  Inmiddels is hij weer terug in Uden. 

Berkers zegt met een advocaat bezig te zijn om via een civiele procedure zijn gelijk te halen en helderheid te krijgen in deze zaak. ,,Graag", zegt Goslinga in reactie daarop. ,,Mij treft geen blaam en ik kan alles bewijzen." In overleg met pandeigenaar P. Raijmakers hoopt Goslinga op korte termijn een beslissing te nemen over het horecapand. ,,Want één ding is wel zeker: het liep als een tierelier", zegt hij. ,,Het liefst zou ik met Sam's doorgaan."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.